Adrian Angelico

sanger

Mezzosopranen Adrian Angelico tilhører den nye generasjonens norske operasangere som arbeider både nasjonalt og internasjonalt med stor fremgang. Han debuterte ved Royal Opera House Covent Garden i juni 2014 i den utfordrende rollen som Marquise de Merteuil i Luca Francesconis moderne opera ”Quartett”, en rolle som han gjentok i 2017 både i Frankrike, Italia og USA.

Andre viktige debuter inkluderer Bregenz Festival i 2010 i to Mieczysław Weinberg’s operaer: ”Die Passagierin” og ”Das Portrait”, rollen som Gudrun i Gisle Kverndokk’s opera ”Den 4. nattevakt” ved Den Norske Opera & Ballett og på turné til Savonlinna Opera Festival, og rolledebuten som Carmen ved Musikkteateret i Trondheim i 2015.

Adrian Angelico mottok to spesialpriser ved Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse i 2009. I 2017 mottok han Norges største operapris, Wilhelmsen-prisen, på 300 000 kr. Han har studert ved Royal College of Music og Benjamin Britten International Opera School i England og vært en del av Operastudioen i Zürich.

I løpet av de siste par årene har Angelico sunget Le Prince Charmant i Massenet’s ”Cendrillon” (Lidal North Opera Workshop i Oslo), Maddalena i ”Rigoletto” ved OscarsborgsOperaen, tittelrollen ved verdenspremieren av ”NORA – too late” i Tianjin, Kina og på norgesturné, Cherubino i ”Figaros bryllup” ved Operaen i Kristiansund og ved Den Norske Opera & Ballett, og Flora i ”La Traviata” på Royal Opera House Covent Garden. 2017 debuterte han som Der Komponist i Richard Strauss opera «Ariadne auf Naxos» ved Arctic Opera i Bodø/ Tromsø.

Mai 2018 venter rolledebuten som Octavian i Richard Strauss opera «Rosenkavaleren». Der er i tillegg hans Sverigedebut og debut ved Kungliga Operan i Stockholm. Han debuterer i tillegg ved Göteborgsoperan i 2019 som Cherubino i Mozarts Figaros bryllup.