Edvard Grieg Kor

kor

Det norske vokal ensemblet Edvard Grieg kor er residensensemble ved Edvard Griegs hjem, Troldhaugen. Korets repertoar spenner på tvers av sjangerne, og sangerne er ofte å høre sammen med Bergen Filharmoniske orkester og som kjerne i koret ved Bergen Nasjonale operas oppsettinger.

Gjennom opptredener både i Norge og i utlandet, har koret oppnådd status som ledende 8 stemt a cappella ensemble, og en hel rekke verk og arrangementer er tilegnet dem, bla av kjente komponister som Jonathan Rathbone og David Lang.

Gjennom sitt utdanningsprogram for skoler og barnehager, og sitt innovative Møt Koret program for amatørsangere, er Edvard Grieg Kor dedikert til oppmuntring av a cappella sang på høyeste nivå. Korets 8 sangere er dessuten mentorer for Edvard Grieg Ungdomskor (EGU), stiftet i 2013. EGU er for sangere mellom 16-26 år og spesialiserer seg på klassisk a cappella sang. De opptrer jevnlig med Bergen Nasjonale opera og Bergen Filharmoniske orkester og har til og med stått på scenen sammen med the Rolling Stones.

Kommende konserter er den årlige julekonserten i Bergen Domkirke, der alle de fem barnekorene under Edvard Grieg kor paraplyen, samt EGU deltar.

Høydepunkter i sesongen 2018 inkluderer en konsert i Grieghallen sammen med det verdenskjente engelske a cappella ensemblet Voces8 i april. I juni vil Edvard Grieg kor spille inn sin første solo cd på Chandos.

Koret

Paul Robinson, musikalsk leder a cappella.
Håkon Matti Skrede, dirigent.

De to første navnene på hver stemme er medlemmer av det faste ensemble, mens de to siste er del av det utvidet ensemble for anledningen.

Sopraner

Hilde Veslemøy Hagen
Ingvill Holter
Ingunn Høgetveit
Amy Moore

Alter

Turid Moberg
Daniela Iancu
Anna Traub
Ingvild Schultze-Florey

Tenorer

Tyler Ray
Paul Robinson
Kieran White
Thorbjørn Gulbrandsøy

Basser

Ørjan Hartveit
David Hansford
Francis Brett
Morten Kramp