Jonas Aune

pianist

Jonas Aune fra Ås, født 1994, studerer første året på utøvende master på Norges musikkhøgskole med Professor Einar H. Smebye og Marianna Shirinyan som lærere. Jonas startet med pianotimer i en alder av syv år, og tok timer ved Kulturskolen i Ås til han var 16. Fra da av ble han tatt inn på Talentutviklingsprogrammet ved Norges musikkhøgskole og startet samtidig på Musikklinjen på Ski Videregående Skole.

Jonas har avholdt mange konserter i Norge og utenlands, blant annet i Spania, Italia, Østerrike, Nederland og England. I 2016 vant han en pianokonkurranse som gav han mulighet til å fremføre Griegs slåtter op. 72 under Aldebourgh Music Festival i England. Senere det året mottok han også en spesialpris for sin tolkning av Prokofievs 6. pianosonate under Bolzano International Piano Festival, Italia.

I 2017 var Jonas semifinalist i Nordic Piano Competition og ble tildelt spesialprisen «Best Interpretation of a Virtuoso Etude». Senere det året debuterte han i Universitetets Aula i Oslo, etterfulgt av hans debutkonsert i Oslo konserthus i starten av 2018. Jonas har vært solist med flere norske orkestre, og har nylig kommet med i styret i Oslo Griegselskap.