Julie Ye

pianist

Julie Yuqing Ye ble født i 1992 og begynte å ta pianotimer hos Synøve Løchen da hun var seks år gammel. Hun gikk på Unge Talenter på Barratt Due Musikkinstitutt hos Einar Steen-Nøkleberg til hun flyttet til London for å ta sin mastergrad i utøvende klaver på Guildhall School of Music and Drama i klassen til Charles Owen og Katya Apekisheva. Hun fullfører nå diplomstudiet på Norges musikkhøgskole, der hun de siste årene har tatt timer hos Marianna Shirinyan og Håvard Gimse, i tillegg til et semester med Alessandra Brustia på Claudio Monteverdi Conservatorio i Italia.

På sin diplomkonsert i mars 2017 spilte hun Schostakovitsj Pianokonsert sammen med musikkhøyskolens Symfoniorkester under ledelse av Karl Heinz-Steffens. Før dette hadde hun blant annet vært solist med Oslo Symfoniorkester og Bærum Symfoniorkester.

I september 2012 var hun med i NRKs Meisterklasse sammen med Leif Ove Andsnes. Hun har også vært med i NRKs Virtuos og Godt Nytt Musikkår.

Sammen med kvintetten hennes Gullfiskene deltok hun på flere festivaler, inkludert Trondheim Kammermusikkfestival, Bergen Festspillene og spilte konsert i Wigmore Hall i London.