Leonard Lindweld

pianist

Etter å ha fullført sine studier i Europa, bestemte pianist Leonard Lindweld seg for å fortsette sine studier på andre siden av Atlanteren, under Stanislav Ioudenitch ved Park University's International Center for Music i Kansas City.

Lindweld, født i Stockholm, Sverige, startet å spille piano i en alder av 6 år, og begynte på musikkskole i en alder av 12. Etter å ha vunnet 2.pris på 20 år jubiléet til de unges musikkonkurranse i Barletta, Italia, og 1.pris på Shavshinky Music Competition i St.Petersburg, fortsatte Lindweld sine studier på en sommerkamp i Como, Italia.

Artister og professorer Lindweld har spillt for inkluderer William Grant Naboré, Dang Thai Son, Jeremy Denk, Ben Goetzke, Menaham Pressler, Jan Jiracek von Arnim, Leif Ove Andsnes og Matti Raekallio.

Lindweld har også vært på svensk tv og russisk radio. Etter å ha vunnet 1st International music competition, Stockholm, har han spilt i the Music at the Palace, flere ganger og i Kansas City, hvor han har fremført solokonsert i Kauffman center of Music. Han fullførte nylig mastergraden på Griegakademiet ved professor Einar Røttingen.

Ved siden av solokonserter og kammermusikk er Lindweld besatt av natur. Derfor er Bergen og Norge mer enn bare et hjem.