Lina Johnson

sanger

Den lyriske koloratursopranen har gjort seg bemerket i inn- og utland med bel canto roller som GILDA i Rigoletto, SOPHIE i Rosenkavaleren, ADINA i Elskovsdrikken og AMINA i La Sonnambula. Hun debuterte 2011 på Det Kongelige Teater i København med et innhopp i rollen DESPINA i Guy Joostens Cosi fan tutte, og debuterte på Den Norske Opera og Ballett i 2012 som ADELE i Flaggermusen.

På Nasjonaloperaen har hun sunget ROSINA i Barberen i Sevilla, VESPETTA i Pimpinone, THE WIFE i Rolf Wallins opera Elysium (verdenspremiere), THE DIVA i A Swan Lake, og NATTENS DRONNING i Tryllefløyten. I København har hun gjort seg bemerket som bl.a. MUSETTA i La Bohème, VIOLETTA i La Traviata, og AMINA i La Sonnambula. Det siste året har hun sunget ved Teatro Verdi di Trieste, Teatre des Champs Elysées Paris, Den Norske Opera og Ballett, Den Jyske Opera, og NCPA Beijing. Hun har også seneste året sunget konserter med BBC Philharmonic, RTÉ Phillharmonic i Dublin, Stavanger symfoniorkester, Kristiansand symfoniorkester og Trondheim Symfoniorkester.

I 2018 gjør hun rolledebut i tittelpartiet i Lucia di Lammermoor ved Opera Hedeland i august, og synger GILDA i Rigoletto ved Scottish National Opera.

Foto: Tonje Eliasson