Tuva Semmingsen

sanger

Tuva Semmingsen, mezzosopran, har studert ved Norges musikkhøgskole og ved Operaakademiet i København. Hun debuterte i 1999 på Det Kongelige Teater i København, i rollen som «Cherubino» i Figaros bryllup. I perioden 2000-2016 var hun fast medlem av solistensemblet ved Det Kongelige Teater og opptrådte bl.a. i Julius Cæsar (i rollen som «Sesto»), i Rossinis La Cenerentola («Angelina»), i Barberen i Sevilla («Rosina») og i Händels Partenope («Patria Rosmira»). Utenfor Danmark har hun bl.a. sunget i La Cenerentola («Angelina») for Glyndebourne Touring Opera og for Kungliga Operan i Stockholm, Barberen i Sevilla («Rosina») i Nancy, Reims, Lille, Bergen og Oslo.

I 2017 medvirket hun i en oppsetning av den komiske operaen «Kveiteprinsen» i Kristiansand og våren 2018 som Tisbe i «La Cenerentola» på turné med Den Norske Blåseensemble i Østfold.

Tuva Semmingsen kan høres på soundtracket til Lars von Triers film Antichrist sammen med tidligmusikk-ensemblet Barokksolistene under ledelse av barokkfiolinisten Bjarte Eike. Hun medvirket også på Barokksolistenes debut-CD «London Calling», der hun bl.a. fremførte Händel-arier.

I 2014 ga hun ut moderne jazz-tolkninger av kjente sanger (bl.a. God Bless the Child og Les Feuilles Mortes) på CD-en Money sammen med det danske storbandet The Orchestra.

Kommende engasjement i 2018-2019 for Tuva, er blant annet som prins Orlovsky i «Flaggermusen» og rolle i «Phantom of the Opera» i Danmark. Ny plate er også på gang.