#nrkgrieg

Minutt for minutt

NRK, Bergen Filharmoniske Orkester, KODE

Grieg minutt for minutt kan sees direkte på NRK, lyttes til på radio eller oppleves fra salen. Bli med på folkefesten i Bergen, dag og natt, 15.–16. juni. Alle konsertene i Grieghallen for 450 kroner. Konsertene som spilles på Troldhaugen er gratis å ta del i!

Dette skjer på Troldhaugen:

Konsertene som spilles på Troldhaugen er gratis å ta del i, og hele sendingen vises kontinuerlig på skjermer på området fra fredag kl. 17.30. Vi kan ikke garantere plass i Troldsalen eller villaen, og anmoder publikum om å følge anvisninger fra verter på området.

Servering i kafeen og på museumsområdet hele døgnet, med alle rettigheter. Ta gjerne med piknikpledd og kle deg etter været. Det er lov å ta med medbrakt mat for å spise på uteområdet, men ikke medbrakt alkohol.

Fredag kveld: 

Åpning kl. 17.15. Sendingen starter kl. 17.30.  Bli med på starten på verdens lengste Griegkonsert! Bursdagsmarkering for Grieg med kake. Arve Tellefsen spiller.

Natt til lørdag: 

Konsertpause på Troldhaugen kl. 23.30 til 02.30. Sval stemning og salg av varm suppe kl. 03–05.  Lørdag morgen: Morgenstemning. Salg av frokost og kaffe fra 06.30. Holbergsuiten og salg av boblende festfrokost kl. 08.

Lørdag: Konserter hele dagen.

Feststemning på museumsområdet. Nyt dagen og sendingen på Troldhaugen. Salg av mat, eller ta med egen piknikkurv.

Lørdag kveld: Avslutningen.

Innspurten starter med Haugtussa ca. kl. 18.45. Sendingen avsluttes med Salmene ca. kl. 22 - de første tre i Troldsalen og den siste ved gravstedet.

Dette skjer i Grieghallen:

Grieghallen åpner dørene for publikum fredag kl. 17.00. Hele sendingen vises kontinuerlig på storskjerm i foajeen og i Griegsalen. Det er gratis å følge arrangementet på foajéstorskjermen, og om du vil oppleve konsertene fra salen tilbyr vi ulike billettløsninger.

Servering og kafésalg hele døgnet med alle rettigheter. Ta gjerne med liggeunderlag og sovepose om du trenger å legge deg litt nedpå underveis i sendingen!

Fredag kl. 21.50

Fra a-mollkonserten til Peer Gynt. Salg av hot dog og wraps

Lørdag kl. 04.30

Fra Landkjenning til Norge rundt. Ta gjerne med soveposer! Salg av frokost med croissanter og annet godt.

Lørdag 16. juni kl. 12.00

Den lyriske og symfoniske Grieg. Framføres i to avdelinger: den første fra 12.00 til 12.35 og den andre fra 16.30 til 17.40. Salg av suppe, rundstykker og salater.

Vi tar forbehold om endringer i programmet. 

OPPLADNING – HELGEN 9.–10. juni.
Bergen kommune bidrar til en markering av 175-årsjubileet.

Bergen kommune har invitert frivillige kor, korps, orkestre og andre sangere og musikere fra byens rike amatørkulturliv til å lage et lite forspill helgen før det store arrangementet.

Konserter i Nygårdsparken, ved Paviljongen i parkens øvre del:

Lørdag 9. juni Dragefjellet Musikkorps kl 12.00 HUM-koret ca kl 1330

Søndag 10. juni (Parkdagen i Nygårdsparken)
Evita Tellnes – sopransolist fra Bergen kulturskole
Landås kirkekor – ca kl 1330 – Carina Bless

Andre konserter:

B3 - Bergen Treblåsensemble:
Konsert i Mariakirken lørdag 9. juni kl 1830 Spiller blant annet Gangar (Op. 54) og Aften på høyfjellet (Op 68) av Edvard Grieg. Billetter: kr 150.

Landås kirkekor:
Sommerkonsert i Landås hovedgård søndag 10. juni kl 16. Landås kirkekor markerer Grieg-jubileet og inviterer til bursdagskonsert i Griegs barndomsparadis. Konserten er gratis og åpen for alle.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Troldhaugen

Troldhaugen var hjemmet til Edvard og Nina Grieg. Villaen på Troldhaugen ble ferdigstilt i 1885 og ekteparet Grieg bodde her de siste 22 somrene av Edvards liv. Stedet er i dag fylt av interessante minner om Grieg og har siden 1928, da området ble åpnet som museum, vært et valfartssted for Griegelskere fra alle kanter av verden. Troldhaugen består i dag av villaen, Komponisthytten og ekteparets gravsted, så vel som et moderne museumsbygg og konsertsalen Troldsalen. De fleste konsertene under Grieg minutt for minutt foregår på Troldhaugen, hovedsaklig i Troldsalen og i villaen. Med potensielt noen overraskelser underveis.

Grieghallen

Med sine 1610 sitteplasser er Griegsalen, hovedsalen i Grieghallen, den største arenaen for klassiske konserter i Bergen. Bygget sto ferdig i 1978, og huser også en rekke konsert- og bankettsaler på totalt 3500 kvadratmeter. Den danske arkitekten Knud Munk er mannen bak ideen, og sett fra et av de syv fjellene ser bygget ut som et stort konsertflygel. Griegsalen er hjemmearena for Bergen Filharmoniske orkester, som under Grieg minutt for minutt spiller blant annet Griegs berømte pianokonsert i A-moll utpå kvelden fredag 15. juni, og Peer Gynt natt til lørdag.

Store Studio

NRKs studiobygning Store Studio har plass til totalt 250 publikumere, og har siden byggets ferdigstillelse i 1950 vært en institusjon i norsk kringkastingshistorie. Store Studio har vært arena for mange av de direktesendte radioprogrammene, men ble også brukt til fjernsynssendinger med publikum på 60-tallet. Mange kjenner kanskje igjen Melodi Grand Prix-finalene herfra i årene 1960-65 samt i 1969. Under Grieg minutt for minutt fremfører Kringkastingsorkesteret en rekke Grieg-perler direkte fra NRKs storstue, blant annet Holberg-suiten tidlig lørdag morgen, og Peer Gynt-suite 1 og 2 - orkestermusikken fra skuespillet Peer Gynt.